‘Een verwaaid blad’ – concertprogramma 2021-2022

Een verwaaid blad – beeldende vertellingen op de piano
zaterdag 18 juni, 20.00-21.00 Theodorakapel, Zwolle.
Kaarten €12 via https://www.eventbrite.com/e/tickets-een-verwaaid-blad-pianorecital-349695006177
Kaarten ook te bestellen bij de zaal zelf

Soms grijpt een herinnering je aan. Je ziet een verwaaid blad, denkt aan je moeder die je voortstuurt, de wereld in. Of je hoort die ene uil, die altijd weer roept alsof het noodlot zal toeslaan. Als je deze herinneringen bij je houdt en ze bespreekt, worden ze een soort volksverhalen.

In de twintigste eeuw werden veel volksverhalen verzameld. Componisten gingen tegelijkertijd vernieuwen: oude en nieuwe harmonieën kwamen bij elkaar. De zo onstane nieuwe klankwerelden werden een soort verhaal op zichzelf.

In dit pianorecital ontmoeten de oude volksverhalen deze nieuwe klankwerelden. Pianiste Roelfke Huttenga neemt u mee in een toegankelijke en afwisselende selectie uit 20e– en 21e-eeuwse muziek.

Bekende stukken als de sonatine van Ravel en delen uit ‘Op een overwoekerd pad’ van Janáček, maar ook minder bekende meesterwerken van Bartók en de opkomende Nederlandse componist Jan-Peter de Jager.

Meeslepend en expressief, maar ook intiem en warm. Roelfke Huttenga zal u tijdens het concert meer vertellen over de verhalen achter de muziek en een paar fragmenten toelichten.

Delen uit: Janáček – Op een overwoekerd pad, eerste serie,
Bartók – Roemeense dansen; Sonatine; 15 Hongaarse boerenliederen
Ravel – Menuet in cis; Sonatine
Jan-Peter de Jager – Hexagon
[volledige programma is hier in te zien]

Locatie:
Theodorahof 20, 8011AA Zwolle

roelfke.nl/
theodorakapel.nl

Eerder concert zaterdag 7 mei, 14.00-15.00. Stadkamer Centrum, Zwolle. https://stadkamer.nl/agenda/een-verwaaid-blad-pianorecital