Begeleider

Roelfke biedt begeleiding aan de piano voor zangers, instrumentalisten en koren. Tarieven zijn in overleg.

Over mij als begeleider

Als u op zoek bent naar die pianist die uw uitvoering of repetitie tot een hoger niveau kan tillen, bent u bij mij aan het juiste adres. Ik heb mij namelijk tijdens mijn studie en daarbuiten ontwikkeld tot een invoelende en competente begeleider, die goed luistert, anticipeert en meedenkt. Mijn à vue spel en gehoor zijn op uitstekend niveau. Ook het leiden van repetities of aanbieden van ideeën is één van mijn kernkwaliteiten.

Het ensemblespel ligt mij na aan het hart: ik heb op dit moment twee vaste duo’s. Binnen mijn studie heb ik steeds nieuwe combinaties weten te maken. Daarnaast heb ik veel meegedaan met projectmatige ensembles en speelvakken. Dit betekent dat ik met veel verschillende musici heb samengewerkt en dus met elke instrumentengroep wel ervaring heb.

Ik heb veel concerten mogen spelen met zowel vaste ensembles als projectmatige ensembles. Daarbinnen schaarden zich zowel professionals als amateurs.

Liedbegeleiding/Zangers

Binnen het begeleiden is vooral de liedbegeleiding, of het begeleiden van zangers, iets waar ik me veel mee bezighoud. Ik bied stabiliteit doordat ik een partituur snel doorzie en goed begrijp wat er nodig is om goed te kunnen zingen. Door mijn combinatie van intuïtief en theoretisch gestoeld spel kan ik een goede brug slaan tussen de twee partijen.

Instructie over de liedbegeleiding ontving ik in mijn vierde jaar van Marien van Nieukerken. Om zangers beter te begrijpen heb ik in mijn derde jaar zelf ook zanglessen gevolgd van Claudia Patacca. Daarnaast heb ik meegedaan aan veel liedklasprojecten, waarbij er internationale gastdocenten kwamen als David Wilson Johnson en Massimo Cottica. Ik kwam ook regelmatig in de lessen bij zangers en heb daardoor inspiratie mogen ontvangen door docenten als Elena Vink en Marjan Kuiper.

Ik hoop dat ik hiermee u iets heb kunnen meegeven van mijn werkzaamheden omtrent het begeleiden. Mocht u een opdracht voor mij hebben, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.