Biografie

Roelfke Huttenga begint op negenjarige leeftijd met het pianospelen. In 2011 studeert zij twee jaar aan de vooropleiding Docent Muziek in Groningen, waar zij pianoles krijgt van Anastasia Goldberg.

Deze vooropleiding wordt een goede voorbereiding voor haar pianostudie, die ze in 2013 begint aan het Zwolse ArtEZ conservatorium. Na vier jaar pianolessen van Marius van Paassen vervolgt ze vanaf 2017 haar pianostudie bij Frank van de Laar. In 2018 behaalt Roelfke de bachelorgraad klassiek piano met een 7,5 waarna ze in het kader van contractstudie haar opleiding voortzet. Roelfke volgt masterclasses van onder andere David Kuyken, Justin Krawitz, Susanne Kessel en Ralph van Raat.

Per 2021 is Roelfke afgestudeerd aan ArtEZ als Master of Music.

Naast het solospel werkt Roelfke actief aan het spelen van kamermuziek in diverse bezettingen. Roelfke is een veelgevraagd liedbegeleider; hiervoor ontvangt zij tijdens haar studie het gehele vierde jaar coaching van Marien van Nieukerken als onderdeel van haar minoren. Ze neemt ook deel aan verscheidene liedklassen bij ArtEZ waarbij internationale gastdocenten worden uitgenodigd.

Roelfke verdiept zich in diverse gebieden, wat zich ook uit in haar verdere vakken: zo werkt ze in haar tweede jaar aan muziektheater, ontvangt ze in haar derde jaar zanglessen van Claudia Patacca, en volgt ze het interdisciplinaire Honours Programma van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, om een paar voorbeelden te noemen. Roelfke heeft een bijzondere interesse voor historische instrumenten en krijgt binnen haar studie in het tweede jaar instructie aan de √Črard van Fred Oldenburg en in het eerste jaar lessen aan het klavecimbel van Tineke Steenbrink.

Op dit moment is Roelfke zowel solistisch als in ensembleverband te horen. Ze geeft concerten in bijvoorbeeld de Arkezaal bij het Nationale Muziekkwartier te Enschede, de Deventer Schouwburg en de Oosterkerk in Zwolle. Een paar vaste samenwerkingen zijn met de sopraan Dorien Deodatus en de saxofoniste Naomi Perquin.